+386 1 47 71 704 ventil@fs.uni-lj.si

Predstavitve dobrih praks proizvodnih podjetij

1. junija, 2021 | Novice

Polycom, RLS Merilna tehnika, IMP Armature in Končar Group bodo 23. junija na dogodku Dobre prakse pametnih tovarn, ki bo potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, predstavili svoje izkušnje na področju digitalizacije in rešitev 4.0.

Izobraževalni dogodek, ki ga Časnik Finance v okviru projekta Tovarna leta pripravlja že tretjič, bo tokrat prvič potekal v živo (ob upoštevanju vseh varnostnih zahtev NIJZ).

Nekaj najpogostejših vprašanj in konkretnih izzivov podjetij pri uvajanju rešitev industrije 4.0 pri nas bo v svojem predavanju v uvodu predstavil Niko Herakovič, vodja laboratorija LASIM in predstojnik katedre za izdelovalne tehnologije in sisteme na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani.

Vpeljave koncepta pametne tovarne se je treba lotiti premišljeno, z ustrezno sistematiko in izdelano strategijo, poudarja Niko Herakovič s Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani.

Kakšne so izkušnje podjetij pri nas
Dogodek Dobre prakse pametnih tovarn so pri Tovarni leta tudi tokrat zasnovali praktično. Tako bodo udeleženci lahko med drugim spoznali pomen in vlogo informacijske tehnologije v proizvodnih in poslovnih procesih podjetja Polycom, kjer razvijajo in izdelujejo tehnično zahtevne plastične izdelke in zahtevna orodja za brizganje plastike ter izvajajo montažo sklopov za avtomobilsko industrijo, iz katere prihaja kar 80 odstotkov njihovih kupcev.

Seznanili se bodo lahko z rešitvami industrije 4.0 v novem proizvodnem obratu proizvajalca senzorjev pomika in zasuka podjetja RLS Merilna tehnika, kjer so s podaljšanjem stavbe pridobili novih tri tisoč kvadratnih metrov površin in podvojili proizvodne zmogljivosti.

Izvedeli bodo tudi, kako se uvajanja vitke proizvodnje, ki je temelj digitalizacije in preobrazbe v pametno tovarno, lotevajo v družbi IMP Armature, kjer razvijajo ter izdelujejo industrijske armature za pitno in industrijsko vodo, pa tudi za potrebe živilske industrije, petrokemije, ladjedelništva in protipožarnih sistemov. Spoznali bodo lahko tudi dobre prakse na področju digitalizacije hrvaške skupine Končar Group, proizvajalca električne opreme, transportnih vozil, opreme za elektrarne, gospodinjskih aparatov in drugih naprav.

Predstavitve dobrih praks proizvodnih podjetij

Povezljivost med stroji, materialom in človekom, sledljivost proizvodnih in logističnih procesov in podatkovna analitika v realnem času, strojno učenje, simulacije za predikcijo procesov so najpomembnejše tehnologije industrije 4.0 v realni proizvodnji.

Celoten program dogodka, ki se še dopolnjuje, je na voljo tukaj. Predavateljem bodo udeleženci lahko postavili tudi konkretna vprašanja.

Več informacij in prijave na www.pametna-tovarna.si

Novice

Z nadaljno uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Z nadaljno uporabo te spletne strani oz. s klikom na gumb "Se strinjam", se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri