+386 1 47 71 704 ventil@fs.uni-lj.si

Stičišče znanosti in gospodarstva tudi na MOS 2024

3. junija, 2024 | Novice

Predstavitev v okviru Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije že nekaj let vodi Janez Škrlec. Stičišče znanosti in gospodarstva bo zajemalo predstavitve novih tehnologij, novih tehnoloških procesov, visokotehnoloških inovacij ter novodobnih poklicev in sodobnih izobraževalnih programov. Usmerjeno bo predvsem na področje mikro, bio in nanotehnologij, bionike, ter vesoljskih tehnologij. Svoje delo in znanstvena dognanja bodo predstavile poglavitne slovenske raziskovalne in izobraževalne institucije in visokotehnološka podjetja.

IFAM 2024

Stičišče znanosti in gospodarstva je priložnost za promocijo dosežkov slovenske znanosti in za intenzivnejše sodelovanje med znanstveno in gospodarsko sfero, na ogled pa ponuja tudi primere dobre prakse dosedanjega sodelovanja. Stičišče pomeni tudi večjo spodbudo na trgu konkurenčnosti. Predstavitev bo letos fokusirana tudi v smeri digitalizacije, digitalne transformacije, novih poslovnih modelov in Industrije 4.0, prihajajoče Industrije 5.0 in Družbe 5.0.

Letos prvič bosta v okviru te predstavitve sodelovala še Javna agencija za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost Republike Slovenije (ARIS) in Inštitut informacijskih znanosti Maribor (IZUM). IZUM bo predstavil slovenski knjižnični informacijski sistem (COBISS) in informacijski sistem raziskovalne dejavnosti (SICRIS ), dajali pa bodo tudi informacije o superračunalniku Vega kot enem najbolj priljubljenih računalniških sistemov v Evropi. Izjemno pomembna bo predstavitev mednarodnega projekta Hybrid Neuro, ki ga vodi Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru pod vodstvom prof. dr. Aleša Holobarja, in sicer bodo predstavili nadgradnjo integracije bionskih sistemov v 3D modelu človeka. Predstavljena bo tudi nadgrajena bionska glava kot tehnološka platforma.

Novice

Z nadaljno uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Z nadaljno uporabo te spletne strani oz. s klikom na gumb "Se strinjam", se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri