+386 1 47 71 704 ventil@fs.uni-lj.si

HPC izobraževanje

2. septembra, 2020 | Novice

»Introduction to parallel programming«
Vzporedno programiranje z vmesnikom za prenos sporočil (MPI) in knjižnico za večnitno izvajanje OpenMP

Laboratorij LECAD Fakultete za strojništvo v imenu Univerze v Ljubljani ob svojih bogatih izkušnjah v HPC izobraževanju tokrat s ponosom predstavlja prvi tečaj, ki ga bo organiziral kot partner EuroHPC kompetenčnega centra in kot PRACE Training Center (PTC).

Tema izobraževanja je Vzporedno programiranje z vmesnikoma za prenos sporočil (MPI) in večnitno izvajanje OpenMP. Izvedeno bo v dveh delih:

  1. Uvod v vzporedno programiranje (dan 1-2) je namenjen razumevanju osnov vzporednega programiranja. Po tečaju bodo udeleženci sposobni pisati preproste programe za vzporedno izvajanje in prilagoditi obstoječe programe za vzporedno izvajanje z uporabo MPI ali OpenMP. Ta del izobraževanja je produkt slovenskega EuroHPC kompetenčnega centra.
  2. Vzporedno programiranje z MPI / OpenMP (dan 3-4) je naprednejši del in bo vključeval paralelizem, naloge OpenMP, model pomnilnika OpenMP, prilagoditev zmogljivosti, hibridne implementacije OpenMP + MPI in OpenMP. Ta del izobraževanja je namenjen programerjem, ki želijo poglobiti svoje razumevanje OpenMP.

Oba dela sta sestavljena iz predavanj in praktičnih primerov vaj, ki bodo izvajane na superračunalniku Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani. Obravnavane teme bodo neposredno uporabne za skoraj vsako superračunalniško arhitekturo. Izobraževanje bo v angleškem jeziku.

Udeležba je brezplačna! Prijavite se lahko na: https://events.prace-ri.eu/event/1049/registrations/761

Dogodek bo organiziran od 21. do 24. septembra 2020. Glede na razmere COVID-19 bo to hibridni dogodek, ki se ga lahko fizično udeležite ali sodelujete preko oddaljenega dostopa.

Število mest za fizično udeležbo je omejeno na 20, zato pohitite s prijavami.

Za dodatne informacije uporabite stran dogodka: https://events.prace-ri.eu/event/1049

© AdobeStock

Novice

Z nadaljno uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Z nadaljno uporabo te spletne strani oz. s klikom na gumb "Se strinjam", se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri