+386 1 47 71 704 ventil@fs.uni-lj.si

Agilni razvoj kompleksnih mehatronskih sistemov

14. julija, 2021 | Izpostavljeni članki, Znanstveni in strokovni članki

Dr. Damijan Zorko, mag. inž., dr. Borut Černe, mag. inž., oba Univerza v Ljubljani, Fakulteta za strojništvo; izr. prof. dr. Jože Tavčar, univ. dipl. inž., Univerza v Lundu, Švedska; dr. Ivan Demšar, univ. dipl. inž., Univerza v Ljubljani, Fakulteta za strojništvo

Izvleček:
Današnji hitro se razvijajoči in spreminjajoči trg narekuje nenehne spremembe konstrukcijskih zahtev med razvojnim procesom nekega izdelka. Kako bo sprememba zahtev vplivala na razvojni proces, je odvisno od kompleksnosti izdelka in razvojne faze, v kateri se sprememba zahtev pojavi. Principi agilnosti in metode, ki te principe upoštevajo, pomagajo pri uspešnem uvajanju sprememb v procesu razvoja izdelka. V prispevku so podane smernice za razvoj kompleksnih mehatronskih izdelkov z upoštevanjem principov agilnosti. Smernice so bile postavljene na podlagi kritičnega pregleda razvojnega procesa pogona e-kolesa, ki je v letu 2020 prejel zlato priznanje za inovativnost Gospodarske zbornice Slovenije (GZS).

Ključne besede:
agilne metode, agilni razvoj proizvodov, konstruiranje, e-mobilnost, e-kolo

Znanstveni in strokovni članki

Z nadaljno uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Z nadaljno uporabo te spletne strani oz. s klikom na gumb "Se strinjam", se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri