+386 1 47 71 704 ventil@fs.uni-lj.si

Optimizacija topologije mikrokanalnih prenosnikov toplote

1. januarja, 2024 | Izpostavljeni članki, Znanstveni in strokovni članki

Alessandro Alaia, Dr., Edoardo Lombardi, Dr., Marco Cisternino, Dr, Giacomo Uffreduzzi, Mag., vsi Optimad, Torino, Italija;
Claudio Domenico Arlandini, Dr., CINECA Bologna. Italija;
Tommaso Tirelli, Mag., Alberto Tacconelli, Mag., Paolo Ambrogiani, Mag., vsi Aidro, Milan, Italija
Prevod: Tina Črnigoj Marc, Arctur, d. o. o., Nova Gorica

Povzetek:
V prispevku opisujemo izvedbo mehanskega in krmilnega dela naprave za testiranje centralnih pogonov za električna kolesa. Naprava se uporablja kot podpora pri razvoju centralnih pogonov. Pogon ima vgrajeno lastno krmilje, ki vseskozi preko senzorja momenta prilagaja navor glede na pritisk na pedala kolesa. Jedro krmilnega sistema teče na osebnem računalniku in je zgrajeno na osnovi programske opreme LabVIEW podjetja National Instruments, od katerega se zahteva spreminjanje vhodnega navora po stopnjah, ki jih definira operater, spremljanje parametrov pogona, vhodnih električnih veličin in temperatur. Pogon je po reduktorju povezan na zavorni pogon Bosch Rexroth, krmiljen z Open Core Engineering. Načrtanih je bilo tudi nekaj elektronskih vezij za potrebe merjenj.

Ključne besede:
centralni pogon za električno kolo, testiranje delovanja, življenjska doba delovanja, Open Core Engineering, LabVIEW

Znanstveni in strokovni članki

Z nadaljno uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Z nadaljno uporabo te spletne strani oz. s klikom na gumb "Se strinjam", se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri