+386 1 47 71 704 ventil@fs.uni-lj.si

Razvoj koncepta pametne celice za peskanje

1. septembra, 2022 | Izpostavljeni članki, Znanstveni in strokovni članki

Dr. Miha Pipan, univ. dipl. inž., prof. dr. Niko Herakovič, univ. dipl. inž., oba Univerza v Ljubljani, Fakulteta za strojništvo; Marjan Kelvišar, univ. dipl. inž., Simon Strnad, univ. dipl. inž., oba IMP Armature, d. o. o., Ivančna Gorica

Izvleček:
Laboratorij LASIM je skupaj s podjetjem IMP Armature, d. o. o., razvil koncept distribuirane pametne tovarne na primeru celice za peskanje, ki bo služil podjetju kot ključno vodilo za digitalizacijo ostalih procesov v proizvodnji. Razvoj koncepta je temeljil na tesnem sodelovanju obeh partnerjev, kjer je bila ključna izvedba delavnic s strokovnjaki za pametne tovarne laboratorija LASIM in celotnim spektrom strokovnjakov podjetja IMP Armature, d. o. o. (delavcev v peskalnici, vodja oddelka, IT-strokovnjakov in strokovnjakov na področju vitke proizvodnje). Rezultat je definiran način digitalizacije peskalnice z IIoT-tehnologijo in vodenje procesov z lokalnim digitalnim dvojčkom.

Znanstveni in strokovni članki

Z nadaljno uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Z nadaljno uporabo te spletne strani oz. s klikom na gumb "Se strinjam", se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri